Joan

Joan

divendres, 26 d'octubre de 2012 16:24

Inauguraci Casal

Tenim el plaer de convidar-vos a la inauguraci del nostre nou casal ubicat al carrer Castielfabib n 13 Baix.

La inauguraci ser el proper dia 26 d'Octubre a les 20:00 h.

Us esperem a tots!

 

dissabte, 29 de setembre de 2012 17:02

Histria

 

Al 1979 Campanar era un barri totalment diferent al que coneguem hui en dia. Vall de la Ballestera es componia dels edificis alts que enfronten amb Mestre Rodrigo, la resta horta. Marqus de Sant Joan, noms existia en la part de la bolera i per part de les installacions duna fbrica dassaonats, lloc generalment elegit per acampar a la zona. La banda de Diputat Llus Lucia era una Serradora i al costat della, la xabola de Rosa, una gitana amb diversos xiquets a qui tots coneixien i guardaven roba i efectes pel seu s.

Aquesta xabola, va ser, fa uns 35 anys el focus que va generar la creaci de la nostra Falla. Al voltant de la xabola sacumulaven trastos, deixalles, matolls, fem... el vens comenaven a notar les seues conseqncies i, un bon dia i duna manera improvisada, un grapat de persones es va reunir amb la intenci darreplegar i netejar tota la zona. Durant el procs de neteja no faltaren les bromes, sestretien llaos i en un obrir i tancar dulls alg va proposar... I PER QU NO FEM UNA FALLA?

Aix va ser com poc a poc es varen anar formant els principis que portarien a crear lactual "Associaci Cultural Falla Castielfabib Marqus de Sant Joan":

No es distingiria entre sexes, dones i homes; tots tindrien la mateixa responsabilitat (recordeu que en aquell moment existia el Delegat de la Secci Femenina), funcionarem amb criteris democrtics; de cara al venat, ens involucrarem en els seus problemes que sn els nostres, perqu nosaltres tamb som vens, serem exemple de conducta retirant puntualment aquells adorns que posem als carrers, donarem especial atenci als xiquets, etc...

Es va comenar a fer papers i preparar-ho tot per, com resultat de la falta de coneixements i experincia, eixe any no es va tindr opci de constituir una comissi fallera, estava fora de termini i caldria esperar un any. Com les ganes fer festa i convivncia eren molt fortes i fermes es va crear una associaci de festes que aprofitaria de pont final a ser acceptats com a Comissi de Falla. Per aquesta causa va nixer AFECA (Associaci de FEstejos dels carrers Castielfabib i Adjacents), nom que durant anys els xiquets i majors han cantat i defensat quan parlen de la nostra falla.

Al llarg daquests anys molts fallers, falleres, amics i vens han passat per la nostra comissi. Alguns continuen des de linici al casal, uns altres van i venen i uns altres ja no estan; per sempre sha mantes aquest esperit jovial que caracteritza a la gent de la falla Castielfabib. Som ansiosos per viure, informals, rebels, confusos en alguns aspectes, en perode de formaci, vids per conixer, respectuosos amb els que no ho sn i oberts a conixer noves persones que ens aporten nous punts de vista. Conscients de la nostra essncia, del nostre objectiu, de la nostra meta.

La nostra comissi des daquelles primeres falles del 1980, on plantarem falla grcies a la comissi Portal de la Valldigna i als mobles i trastos vells del vens, fins ara ha evolucionat molt. Hem tingut anys de bonana, anys on hem arribat a oblidar-nos de perqu fem falla i anys on els propis fallers sols mirvem per nosaltres. Per ara la nostra comissi ha marcat el principi duna nova histria hem recordat perqu fem falla, qu volem aconseguir al barri i quines sn les nostres metes al mn faller.

 

Grcies a un ninot molt peculiar "Xufina" la nostra comissi sha replantejat el rumb de la festa. Un ninot descames roses ens ha permet estar a les xarxes socials i ens ha fet comenar a parlar dintervencions urbanes, dus de lespai pblic, de projectes... al cap i a la fi de falles innovadores i experimentals. No volem ficar etiquetes per les nostres falles des del 2010 sn diferents, per a un pblic diferent i amb una arribada als mitjans de comunicaci ms amplia perqu estem convenuts del gran potencial de la nostra festa.

 

 

Continuem sent una xicoteta gran famlia de gent jove, amb un esperit lluitador i amb ganes de crear, experimentar, arriscar perqu la nostra essncia s obrir les falles al barri i al mn i des de la nostra humil situaci s el que fem i el que continuarem fent esperem que molts anys.

divendres, 8 de juny de 2012 11:12

Berbena de Sant Joan

 Ac us deixem el cartell de la Berbena de Sant Joan. Us esperem a tots el proper 16 de Juny en la FALLA!!!

 

dilluns, 4 de juny de 2012 14:58

Sopar Brillants Federacio Benicalap-Campanar

Aquest dissabte 2 de Juny va ser un dia molt especial per a tots el guardonats amb el bunyol dor amb fulles de llorer i brillants al 2012. La nostra Federaci, Benicalap i Campanar, va organitzar un sopar per homenatjar a aquestes persones que porten quasi una vida dedicant-se a les falles.

El sopar es va realitzar en un complex molt indicat per locasi: El sal del Museu del Gremi dArtistes Fallers. Un lloc on totes les comissions de la Federaci gaudrem dun sopar suculent i demostrrem la nostra germanor al dedicar-li unes paraules i un acte homenatge a tots els fallers que porten 30 o 25 anys (amb 15 de directiva) millorant i treballant per les falles.

Des de la nostra comissi donem lenhorabona a:

ISABEL MARTNEZ CERDAN, fallera de la comissi des del primer any quan crearen la falla. Grcies per treballar per aquestes festes i per intentar que la nostra comissi millore dia rere dia!

JAVIER ORTI GARCIA, faller tamb veter que ha criat a les seues filles al casal i que ara ens porta als seus nets tamb fallers. Grcies per dedicar tantes hores del teu temps a la nostra comissi!

 

 

dimarts, 15 de maig de 2012 15:50

Maria Miralles a la Mostra de LLibrets en Gandia

El passat disabte 5 de Maig, Maria Miralles Molina, fallera de la comissi, acompanyada per Marta Melis, va assistir a la mostra de llibrets de Gandia, celebrada al museu faller de la mateixa ciutat.

Maria va assistir com a representant de la falla i com a convidada per a realitzar una ponncia sobre "Com fer un llibret des de l'inici". Va ser una jornada molt interessant on, tant la nostra falla com altres, van tenir l'oportunitat de mostrar el treball realitzat en el llibret del 2012. Una mostra que porta diversos anys realitzant-se i que poc a poc va adquirin importncia dins de l'agenda d'esdeveniments fallers.

La xerrada que va oferir Maria, va ser molt entretinguda, dinmica i amena. La gent va agrair que fos diferent i que dons la visi de a nostra delegaci de llibret des d'un punt de vista realista, parlant dels aspectes possitius i negatius que ens trobem quan ens enfrontem a la realitzaci d'un llibret des de l'inici.

Com sabem que molts de vosaltres no vau poder assistir, us deixem l'enlla per a que disfruteu de la xerrada de la nostra amiga i de les seues explicacions.

 ENHORABONA MARIA!

 

T'agrada? Compartix-ho!

Segueix-nos a twitter

No tweets found.
Scroll Up